Таксиметрова шофьорка върна 30 000 евро на клиентка

Животът

19-09-2013, 11:02

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

50 жени във Варна карат такси

50 жени във Варна карат такси, показа проверка на Varnautre.bg. Дами, които да возят пътници има и в шестте таксиметрови компании в морския град. 

Въпреки противоречивите мнения за жените-шофьори, таксиджийките се справят с работата си точно толкова добре, колкото и колегите им от мъжки пол. И дамите като всички шофьори на таксита са пълни с интересни истории от професията. 

Част от тях поемат и нощни смени. Именно тогава се случвали най-куриозните ситуации с клиенти, някой от тях опасни, други-смешни. В таксиметровата професия емоции, обаче не липсват и през деня. 

Наскоро посред бял ден руснак хванал такси от Варна в посока покрайнините на града. Като видял хубавата шофьорка на жълтата кола, без свян я хванал за крака. Вместо да натиска паник- бутона, обаче таксиджийката му зашлевила шамар и след като усмирила нахалния клиент, жената дори го откарала до крайната дестинация.

Има и случаи в които дамите все пак ползват паник-бутона при проблеми с клиенти. След като го натиснат, на място пристигат колите на колегите им, чиято работа е да задържат проблемните пътници до пристигането на полицията. 

Освен клиенти, които буйстват в "женските" таксита или не искат да платят сметката, има и такива, които забравят. Преди време шофьорка на такси във Варна върнала на клиентка забравени в колата 30 000 евро. "Клиентката спряла таксито от улицата, не е знаела номера на колата и изобщо нямаше да си върне парите, ако нашето момиче не се бе обадило", разказа за Varnautre.bg Иван Михайлов - управител на една от таксиметровите компании във Варна. Съвестната дама за съжаление обаче, вече не живее в България. 

От общо 1500-те регистрирани таксита, които возят на територията на община Варна, малко над 3% са "женски". С най-много дами-шофьори може да се похвали "Ласиа". Там жените шофьорки са около 25. В "Транстриумф" са 7, в "Омега" - 6. Във "Варна такси" имат 4 "женски" таксита, а в "ОК транс" - 3. Жълта кола в "Алфа такси" кара само една жена.