Черно море с нулево равенство в Дупница

"Моряците" не успяха да победят Мрек в първата среща от турнира за Купата

Черно море не успя да победи втородивизионния тим на Марек при гостуването си в Дупница и завърши наравно 0:0 в първата среща от 1/16-финалите на турнира за купата на България. Реваншът е на 23 октомври на стадион "Тича" във Варна.

Наставникът на Черно море Георги Иванов даде почивка на петима свои титуляри за двубоя в Дупница. Капитанът Георги Илиев, Симеон Райков, Кирил Котев, Михаил Венков и бразилецът Еденилсон Бергонси, останаха да се подготвят на стадион Тича в морската столица.

Гонзо започна срещата с Емил Михайлов на вратата, в центъра на защитата си партнираха юношата Слави Сталев и Росен Колев, а на бековете оперираха Сашо Александров и Стефан Станчев. Тодор Паланков и Живко Атанасов действат като опорни халфове, а пред тях играта на отбора връзваше младият Бекир Расим. По двете крила нападаха Дани Младенов и Иван Коконов, а на върха на атаката играеше Атанас Петров.

В първите минути варненци бяха отборът, който контролираше събитията на терена. В 10-ата минута Иван Коконов бе изведен зад гърба на защитата на Марек и стреля опасно, но вратарят Пламен Младенов спаси. Малко по-късно Сашо Александров пробва с далечен удар рефлекса на стража на дупничани, който отново бе на място. В 35-ата минута при центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле на „моряците” и Росен Колев изчисти топката от голлинията.

След почивката резервата Бакари раздвижи атаката на Черно море, но и той не успя да се запомни с нещо повече освен с удари от далечна дистанция.

Статистика

Марек – Черно море 0:0

Марек: Пл. Младенов, Б. Николов, Виячки, Лахчев, Пилев (86 - Николов), Андонов, Диков, Тончев, Илиев (61 – Апостолов), Янчев (70 - Д. Георгиев), Манолов

Черно море: Михайлов, С. Александров (57 – Георгиев), Станчев, Колев, Сталев, Атанасов, Расим, Паланков, Коконов (79 - Цанков), Д. Младенов, Петров (57 – Бакари)

Жълти картони: Лахчев (Марек); Колев (Черно море)

Съдия: Мартин Богдев (Бургас)

Стадион: "Бончук", Дупница – 1000 зрители