Обявяват допълнителни места в детските градини

Мисия Варна

17-09-2013, 15:19

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

През тази седмица са обявени 34 нови места за деца

Община Варна продължава поетапно да обявява допълнителни места за прием в детските градини. Родителите могат да следят информацията в електронния регистър на общината. През тази седмица са обявени 34 нови места за деца, родени през 2009 и 2010 г. Разкрити са и 30 места за деца, родени през 2007 и 2008 година, които подлежат на задължителна предучилищна подготовка, съобщиха от пресцентъра на общината.
Броят на осигурените допълнителни места за детски градини в морската столица за периода от август до момента е 355. До края на учебната година предстои да се реализират няколко инвестиционни намерения, които ще разрешат проблема с недостига на места в забавачниците. Предстои изработването на проект за строителство на детска градина на ул. "Анастасия д-р Железкова". Новата сграда ще бъде с 6 групи за 150 деца и физкултурен салон.
В процес на строителство е разширението на ОДЗ №11 "Детски свят" в район "Владислав Варненчик". Изграждането на новия корпус на детското заведение започна през август. То ще гарантира разкриването на нови места за 60. Малчуганите ще получат и допълнителна придобивка - нови физкултурен салон и басейн.
В края на октомври започват строителни дейности в ОДЗ №24 "Иглика" във варненския квартал "Виница". Разширението на детското заведение ще осигури нови 60 места, самостоятелна кухня и физкултурен салон.  Строително-ремонтните дейности в бившето частно училище "Малкия принц" трябва да приключат до края на учебната година. След преустройството на сградата се очаква да бъдат разкрити 90 места. Приемът за тях ще се осъществи през декември. Така новите места от строителство, които ще осигури община Варна до края на учебната година, стават 210.