Студенти от 34 държави прекрачиха прага на Медицинския

Мисия Варна

17-09-2013, 10:57

Снимка:

МУ- Варна

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

За изминалата година учебното заведение е спечелило 34 проекта на обща стойност над 6 мил. лв.

Над 3500 студенти от 34 държави прекрачиха прага на Медицинския университет във Варна. Новата учебна година бе открита с тържествена церемония и водосвет в присъствието на министъра на образованието проф. Анелия Клисарова.Медицинският университет във Варна е един от най-динамично развиващите се в страната. За изминалата година учебното заведение е спечелило 34 проекта на обща стойност над 6 мил. лв. в областта на развитието на човешките ресурси, инфраструктурата, новите форми на обучение и научно-изследователската дейност. За този период в областта на кариерното развитие са се хабилитирали 12 професора, 18 доцента и 5-ма главни асистенти, а преподаватели са издали и публикували над 630 научни труда.

Ректорът на университета проф. Красимир Иванов, уточни че учебното заведение си партнира с 51 университета от 3 континента, а негови възпитаници живеят и работят в над 40 държави по света. "Мащабните инвестиции, които бяха направени през изминалата година, свързани с обновяване на студентските общежития и спортните бази, модернизиране на учебните зали и болници и въвеждане на най-съвременните и интерактивни методи на преподаване, също не са за подценяване", каза още проф. Иванов.
Първокурсниците от специалностите "медицина", "дентална медицина", "фармация" и "здравен мениджмънт" с най-висок успех от кандидат-студентската кампания приветстваха своите колеги и положиха традиционната за откриването на академичната година в МУ-Варна „клетва на първокурсника“. С ритуала по обличане на бяла престилка, те бяха символно приобщени от свои колеги 6-ти курс към съсловието на медицинските и здравни работници.