Търговец мами потребители в интернет

Крими

17-09-2013, 10:54

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Измамникът предлагал в Продавалник диагностика за автомобил, а пращал кабел за интернет или двужилен

Две жалби срещу търговец с оферта в сайта prodavalnik.com са постъпили за ден в Комисията за защита на потребителите (КЗП). Според обявата Георги Иванов от кв. "Орландовци" предлага за продажба комплект за диагностика на автомобил - Интерфейс (кабел) Opel OP-COM фърмуер 1.44, а впоследствие доставя на клиентите си само кабел, оплакаха се "ужилени". Единият от потребителите твърди в жалбата си, че е получил пратка с половин метър кабел за интернет, а другият – около 20 см двужилен кабел.

Офертата е публикувана на адрес: http://prodavalnik.com/interfeys-kabel-opel-op-com-frmuer-1-44-i30897139, вече е премхната, но съществува възможност същото лице да разпространява търговски предложения за този и други продукти в повече сайтове за продажби. Търговецът не отговаря на телефоните си и е невъзможно да бъде осъществена връзка с него.
Предвид изложените обстоятелства има сериозни съмнения за извършване на измама. КЗП е сезирала Столичната дирекция на вътрешните работи за предприемане на действия по компетентност.