Футболистът Ивайло Русев: Всяка сутрин ставам с мисълта дали ще оцелея, това е ад

Искам да направя операция, че да се свърши. Обичам футбола, но в момента не мисля за него

Защитникът на Спартак 1918 Ивайло Русев е в стабилно състояние, след като вчера бе приет в болница "Света Анна" със спукан бял дроб, за което Varnautre.bg първи съобщи. На футболиста му е направена лека оперативна интервенция, при която му е поставен дренаж. Иначе Русев сподели за Varnautre.bg, че в момента няма как да му бъде направена операция, докато не бъде отстранена шината, поставена заради инцидента на тренировка, когато след сблъсък с вратаря Николай Банков, счупи челюстта си.

„Това ми обясни лекуващият лекар. Вчера сутринта се събудих с ужасни болки в белия дроб. Веднага разбрах какво ми се е случило. Едвам стигнах до болницата с такси”, разказа Русев.

„След прегледа, се оказа, че при спукването, лявата част от белия дроб се е свила на топка. Работи само дясната страна. Сложиха ми дренаж, за да се разгъне. Днес обаче докторът ми обясни, че процепът не се е затворил добре и има някакво свистене. Ако това ми се случи за трети път вече става много лошо. Налага се операция, при която се цепи гръдния кош”, обясни футболистът.

„Искам да направя операцията веднага, че да се свърши. Не може да се живее така. Всяка сутрин ставам притеснен, с мисълта, пак да не ми се случи това. Искам да се оперирам, за да се отстранят тези були и да съм добре. Не може всеки ден да съм на тръни пак да не пострадам. Това е ад”.

"Ако направя операция, мисля да продължа с футбола. Обичам тази игра и няма да се откажа толкова лесно. Но в момента не мисля за футбол. Здравето си е здраве, то е най-важното в за мен сега. Очаквам да ме изпишат след седмица. Поне толкова стоях след първата операция преди година и половина.

Днес родители на футболиста ще го посетят в болницата. Русев разказа пред Varnautre.bg, че когато майка му вчера научила за инцидента и прилошало. Той благодари на своите съотборници от Спартак, които още вчера са дошли в болницата за а го видят. "Дойдоха Игата Дамянов и Джихат Кемил. Другите ми се обадиха по телефони, притеснени, след като са разбрали за случилото се. Благодаря им, че са загрижени за мен", завърши футболистът на Спартак 1918 Ивайло Русев.