Следим през телефона идва ли рейсът

Животът

16-09-2013, 09:46

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Специална екстра за ученици и родители пусна превозвач за 15 септември

Варненските ученици вече няма да висят по автобусните спирки, а излизат от къщи минути преди идването му, защото могат да го проследят движението му през телефоните или личните си компютри от дома – без да излизат от стаите си.

Екстрата е възможна по 53% от линиите в града, тъй като в нета за проследяване в реално време са изложени автобусите на частния превозвач „Транстриумф холдинг” АД.
През телефона или от компютъра вкъщи учениците от днес могат да се информират къде се намира в момента автобусът, който ги вози до училище, колко спирки и колко минути го делят от спирането пред дома. По този начин младите варненци могат прецизно да разчетат времето си така, че хем да поспят до последно, хем да не губят и минута за безцелен престой на спирката.
Желаещите да се възползват от модерната придобивка, предложена от частния превозвач, могат да го сторят на rt.transtriumf.com или на varnatraffic.com.
Ако пътят до училище изисква прехвърляне на друг автобус, всеки може да види най-близката спирка, на която може да направи прехвърлянето, ако то е част от направленията, обслужвани от „Транстриумф Холдинг” АД.
Новата услуга е много удобна за родителите, които изпращат и посрещат малки деца от спирката до дома - те вече могат да излизат секунди преди спирането на автобуса, обяснява изпълнителният директор на фирмата-превозвач Антраник Шакариян.
Частният превозвач на Варна има готовност да направи модерната услуга достъпна и за хората, чиито телефони не са снабдени с интернет. За целта дружеството е в готовност да инвестира в електронни табла, които да монтира на ключови места в града – жп гарата, автогарата, Катедралата и възловите точки за пътуване към курортите, стига Общината да фиксира позициите и да осигури отстъпено право на строеж, обяви изпълнителният директор на транспортната компания Антраник Шакариян.