"Морето" заля "Нафтата" в морското дерби

Гол на Даниел Младенов прати Черно море в топ 4

Черно море спечели морското дерби срещу Нефтохимик. Срещата, която по ирония на съдбата се игра не край морето, а в Търговище, завърши 1:0 за възпитаниците на Георги Иванов. Както е известно, "шейховете" изтърпяха наказание с лишаване от домакинство за боя на феновете си с тези на Локо (Пд).

Срещата започна равностойно. Първото опасно положение в мача бе в 11-ата минута, когато нападателят на Нефтохимик Васил Калоянов стреля право в гредата на вратата, пазена от Китанов.

В 28-ата минута главният рефер Никола Попов си навлече гнева на Гонзо след като подмина чиста дузпа за гостите. Ангел Йошев игра с ръка в наказателното поле, но реферът прецени, че няма умисъл в действията му и продължи играта.

През втората част, „моряците" взеха инициативата. В 78-ата минута варненци успяха и да поведат в резултата. Даниел Младенов засече избита от вратаря топка, правейки резултата 0:1.

Седем минути по-късно Черно море можеше да удвои след като получи право да изпълни дузпа. Голмайсторът Младенов бе повален от Йошев в наказателното поле и съдията този път посочи бялата точка. Заради нарушението си, играчът на „шейховете" бе изгонен с втори жълт картон. Георги Илиев изпълни единадесетметровия удар, но Караманов спаси.

След този мач Черно море е 4-ото място в класирането с 13 точки, а Нефтохимик е 12-ти със 7 пункта.