Старшата на Черно море изпусна Ботев (Пд)

"Моряците" завършиха 0:0 с пловдивчани във Варна

Отборът на Черно море завърши 0:0 с Ботев (Пловдив) в мач от 5-ия кръг на елитната група до 19 години, който се игра на стадиона под Аспаруховия мост. "Моряците", водени от легендата на клуба Станислав Стоянов, бяха по-активния отбор в срещата, създадоха повече положения, но така и не съумяха да ги реализират. 
 
Черно море започна силно срещата и бе по-активният отбор през първото полувреме. Карен Мадоян центрира отляво, но топката кацна на напречната греда и излезе в аут.Малко след това "моряците" създадоха най-чистото си положение - при центриране от фаул отдясно до аутлинията топката бе продължена  с глава и попадна у Симеон Неделчев, който стреля, вратарят изби и топката попадна у Мартин Костадинов. Той от малък ъгъл стреля, но стражът на Ботев отрази. Малко преди края на полувремето след центриране отдясно Мадоян стреля красиво от воле, но топката премина на сантиметри от вратата. През цялата първа част гостите имаха само едно положение. То бе от фаул на границата на наказателното поле, но защитниците на домакините в ситуацията бяха по-съобразителни и отразиха удара. 

Втората част започна с добра ситуация за Ботев (Пд), които от фаул от 25 метра уцелиха гредата. Малко след това от корнер "моряците" можеха да открият резултата, но топката бе избита от голлинията.