4-годишният Стефан, който падна в мола, вече си е вкъщи

Стефан продължава да е с гипс на счупената си ръка и носи ортопедична яка на врата

4-годишният Стефан, който падна от около 10 метра височина във варненски мол, беше изписан от болница, съобщи Дарик Варна. Детето претърпя множество операции след инцидента на 20 август, когато получи фрактури на крайници, едната му ръка и тазът му бяха счупени, а лекарите премахна далака му. В продължение на седмица малчуганът беше държан в медикаментозна кома. В момента Стефан продължава да е с гипс на счупената си ръка и носи ортопедична яка на врата.

Родителите му, които бяха довели на изписването и по-големият му брат, записаха с благодарности лекарите в МБАЛ „Св. Анна”, грижили се за детето.

 „Думи няма, с които мога да опиша благодарността към целия екип на болницата, към лекарите на „Бърза помощ”, които се отзоваха така бързо, както и към всички хора, които се молеха заедно с нас, бяха съпричастни и изпратиха подаръци на детето ми", заяви майката Искра Маринова.

На Стефан, който посрещна 4-ия си рожден ден в болницата, му предстоят още 10 дни рехабилитация, заяви д-р Никола Константинов от Клиниката по детска хирургия. По неговите думи за детето няма да има никакви последици след травмите.