Ясни са мотивите за присъдата на шофьорката, убила двама до Старо Оряхово

Крими

12-09-2013, 10:55

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

ВОС публикува мотивите поради засиления обществен интерес към делото


   Варненският окръжен съд публикува мотивите си към присъдата на шофьорката, която на 18 август м.г. уби с Тойотата си двама души малко след Старо Оряхово, съобщиха от пресцентъра на ВОС

      В края на м.август 2013 година Варненският окръжен съд призна вината на Емилия Нанева от София за това, че на 18 август миналата година по главен път 1-9, на около 500 метра след с. Старо Оряхово, обл. Варна, по посока на морската столица, при управление на л.а."Тойота" нарушила правилата за движение и по непредпазливост причинила смъртта на двама души.

 

    Първата съдебна инстанция присъди на подсъдимата наказание 4 години и половина лишаване от свобода, което при условията на съкратено съдебно следствие намали с 1/3. Така Нанева ще изтърпи присъда 3 години лишаване от свобода, което се отлага с изпитателен срок от 5 години. Съдът лиши подсъдимата от правото да управлява МПС за срок от 2 години и половина. Нанева ще заплати разноските по делото на близките на загиналите Младен К. и Теодора П. в размер на 3050 лв, както и 1054 лв съдебни разноски.

           

   ВОС публикува мотивите по делото в „Пресцентър” на интернет страницата – www.varna.court-bg.org .поради засиления обществен интерес по това наказателно дело.

 

   Присъдата вече е обжалвана от страните по делото и протестирана от Варненска окръжна прокуратура. пред Варненския апелативен съд.