Втори съветник напусна групата на ГЕРБ

Новините

11-09-2013, 15:16

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Марина Карапетян последва Марио Шиваров и става независима

Втори съветник от групата на ГЕРБ в местния парламент вече е независим. След като близкият до предишния лидер Павел Димитров Марио Шиваров бе изключен от групата (макар да продължава да твърди, че е напуснал сам), сега с отворено писмо до медиите очаквано се отцепи и юристката Марина Панайотова-Карапетян. 

За разлика от Шиваров обаче тя е член на ГЕРБ. От писмото на вече независимата съветничка става ясно, че тя напуска и партията. Докато Шиваров обаче обяви, че ще стане член на новата формация БАСТА, Карапетян засега ще мисли дали да направи това.
И двамата обаче не възнамеряват да напуснат общинския съвет, където попаднаха с гласовете на ГЕРБ. В избирателния кодекс не е предвиден механизъм срещу политическото номадство и напускането на партията или съответната група в местния парламент, не означава, че съветникът ще бъде заменен със следващия в партийната листа.
Марина Карапетян е бивш контрольор на общинската фирма „Обреди" и е "новак" в общинския съвет. Тя влезе в местния парламент след като Иван Портних беше избран за депутат на парламентарните избори на 12 май. По-късно той напусна Народното събрание, защото спечели местните избори на 7 юли.

Случаите на напуснали ГЕРБ във Варна са единични, заяви преди дни административният секретар Павел Христов. Става дума за хора, близки до бизнеса и семейството на бившия местен лидер Павел Димитров, научи varna.utre.bg.
Около 100 са новите членове на ГЕРБ в 5-те районни организации във Варна и 7 от общините в областта, други 70 молби чакали отговор, съобщи още Христов.

"Отцепниците от БАСТА действат оздравително на ГЕРБ. След прочистването много хора се върнаха в партията", заяви тогава бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова.