Пет дни Варна ще е столица на анимационното изкуство

Варна Лайф

11-09-2013, 09:55

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Представят филми, зъвршени след 1 януари 2011 г.

От днес до 15 септември във Фестивалния и конгресен център- Варна, ще се проведе деветото издание на Световния фестивал на анимационния филм, съобщи Дарик. Организатори на форума на рисуваните филми са Сдружение „Световен фестивал на анимационния филм" и Фестивален център Варна, с подкрепата и под патронажа на Министерство на културата, Национален филмов център и Община Варна.

Откриването е тази вечер в 19 ч., като преди това, в 11,30 часа ще бъде излъчена панорама с най-доброто от Света на анимацията, В конкурсната програма по регламент се допускат за участие аудио-визуални творби, завършени след 1 януари 2011. Филмите се състезават в 5 категории: късометражни, пълнометражни, детски, студентски и телевизионни сериали.

Цената на билетите е 6 лева, за деца, учащи, пенсионери и хора в неравностойно положение - 4 лева. Предлагат се и групови билети - 4 лева на зрител при минимум четирима, за повече от 5 различни прожекции - по 5 лева редовна цена за всяка прожекция /3 лева за всяка прожекция за деца, учащи, пенсионери, хора в неравностойно положение/. Карта за един ден струва 15 лева, за два - 36, а за три дни - 50 лева.