Гранд Про взе вратар от Испания

Шампионата по футзал стартира на 28 септември

Шампионът на България по футзал привлече вратар от испанската първа лига. Това е младият Кристиян Братованов, който за последно е играл Изиомедия Манакор (Майорка). Тимът завършва на 10-о място в шампионата по футзал в Испания. Братованов, който е школуван в Испания и живее там от малък, вече е дал съгласие да се присъедини към "професионалистите".

"Това е млад и доста перспективен играч, а ние имаме нужда от такива. Играл е в едно от най-големите първенства по футзал и въпреки че е толкова млад има опит и ще ни помогне в основния кръг на Шампионската лига. Преговаряме с още двама класни играчи и се надяваме поне един от тях да успеем да привлечем", каза пред Varnautre.bg наставникът Димитър Пантев.

Междувременно стана ясно, че шампионата по футзал за сезон 2013/2014 г. ще стартира на 28 септември. Ден след първия кръг Гранд Про заминава за Унгария където ще срещне срещу домакина Гьор Ето, силния отбор на Иберия Стар Тбилиси (Грузия) и Сараево (Босна и Херцеговина). Срещите са на 1, 2 и 4 октомври.