Старшата на Черно море дава кадри на мъжете и е устремена към върха

Основната ми цел е момчета от тази възраст да влязат в мъжкия тим другото лято, сподели наставникът Станислав Стоянов

Юношите старша възраст на Черно море ще се борят за титла или медал в елитна група до 19 години в първия сезон под ръководството на Станислав Стоянов. Неговите таланти стартираха ударно и са с пълен актив от 9 точки след първите три кръга, в които победиха ЦСКА с 3:0, Славия – 2:1 и Велбъжд – 6:1.

"Основната ми цел е момчета от тази възраст да влязат в мъжкия тим другото лято. Разбира се, ще се стремим и към възможно най-високо класиране – титла или медал. Основни конкуренти за призовите места ще ни бъдат Литекс, Левски и Ботев (Пд)", заяви Стоянов.
Последният смята, че разполага с талантливи изпълнители от набор 1995 и 1996, които са интелигентни, дисциплинирани и работоспособни и искат да се развиват във футбола. "Ще им помагам да играят правилно, да вървят нагоре и в близките години да изпитат тръпката от професионалния футбол", каза още Стоянов.

Към днешна дата най-перспективните "моряци" са вратарят Християн Христов, десният външен халф Петко Цанков и офанзивният полузащитник Александър Попов. Изявите на тримата следи под лупа Гонзо и ги използва в последната контрола на мъжете с Калиакра. От месеци пък Христов и Попов често тренират с батковците. Според естети 17-годишният Попов има качества да се превърне в новия Георги Илиев. Сашо се справя еднакво добре с граденето на играта и като централен нападател. Редовно бележи и голове.