Георги Илиев тренира с националите

Капитанът на Черно море е почти възстановен, коментира селекционерът Любослав Пенев

Полузащитникът на националния отбор Георги Илиев е почти възстановен от травмата, която получи в мача с Италия. Това сподели селекционерът на националния отбор Любослав Пенев, който се надява да може да разчита на капитана на Черно море за гостуването на Малта от световните квалификации. Халфът на Черно море притесни щаба на "лъвовете" след двубоя със "Скуадра адзура", но вече тренира наравно с останалите в тима.

"Георги Илиев е почти възстановен. Днес тренира с основната група. Йордан Минев е с леки болежки в гърба, но и той ще води занимание с останалите. Внимаваме и следим здравословното състояние на всички, така че ако има проблем веднага ги отделяме от останалите", катеоричен бе Пенев.

Очаква се селекционерът да заложи на същия състав, който излезе срещу Италия, но с една единствена промяна. На мястото на Станислав Манолев като титуляр ще започне изтърпелият наказание Георги Миланов. Халфът на ЦСКА (Москва) ще гради българските атаки, заедно с Тодор Неделев и Ивелин Попов, а на върха на атаката отново ще е Александър Тонев. Владимир Гаджев и Светослав Дяков ще си партнират като опорни халфове, а пред вратаря Николай Михайлов ще действат Иван Иванов, Николай Бодуров и братята Миневи.

Мачът между Малта и България е тази вечер от 21 часа българско време на стадион "Та Кали" в Ла Валета.