Бойкот в Спартак: Мачът с Монтана под въпрос

Футболистите отказват да тренират, ръководството търси спешна среща с кмета Иван Портних

Двубоят от 6-ия кръг на "Б" група между тимовете на Спартак 1918 и Монтана може да не се състои, научи Varnautre.bg. Причината е, че футболистите на варненския клуб ще бойкотират мача с монтанци в събота на стадион Спартак, ако не им бъдат платени дължимите парични възнаграждения. След като днес отново стана ясно, че футболистите няма да си получат обещаните премии, играчите отказаха да тренират. Само увещанията на спортно-техническият щаб на варненци е накарало "соколите" да не спират занимания поне още ден-два. Така днешната тренировка започна с 30 минутно закъснение.

Ръководството на Спартак търси спешна среща с кмета Иван Портних, тъй като в клуба виждат спасение единствено в градоначалника. Футболистите и спортно-техническият щаб ще молят Портних за помощ, такава, каквато обеща предшественикът му Кирил Йорданов. Припомняме, че на церемонията по награждаване на футболист на Варна за 2012 г. Йорданов бе категоричен, че общината ще подпомогне Спартак, така, както го е правила и с другия варненски клуб Черно море. „Това е последния шанс да има отбор, след като собствениците са ни оставили на произвола на съдбата. Ако до края на седмицата няма нещо обнадеждаващо, хвърляме кърпата”, категорични са "соколите".

Междувременно стана ясно, че утре клубът от Селиолу трябва да плати квартирите на двама от своите футболисти, а до петък и на останалите играчи, които не са от Варна. Ако това не стана "соколите" бяха категорични ред нашата медия, че се прибират по родните си места.

Както вече писахме, младият талант на Спартак 1918 Мурад Салим напусна варненския клуб именно заради невъзможността да плаща квартира.