Над 250 чуждестранни бойци "атакуват" Варна

Морската столица ще е домакин на уникален фестивал по бойни изкуства през октомври

Уникалният фестивал по бойни изкуства "Варна" ще се проведе в зала "Владислав" на спортен комплекс Черно море от 1 до 6 октомври. Той ще е международен, като очакванията са над 250 бойци от Русия, Украйна, Дагестан, Киргизстан и др. бивши съветски републики да присъстват на събитието, което е подкрепено от община Варна и става традиционно.

По време на фестивала ще бъдат демонстрирани различни бойни изкуства и спортове – ММА, граплинг, айкидо, карате, будо, ръкопашен бой, самбо... От България заявки са подали няколко клуба, но се чакат още. Техните бойци са специализирани основно в аматьорските правилници на ММА и граплинг.

Канени са още представители на Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, Турция. Има потвърдено присъствие от Египет и Сирия, но събитията в страната от Близкия Изток може да попречи идването на бойците.

Различни школи от Русия (и по-специално от столицата Москва) ще демонстрират класа по джу-джуцу и граплинг. Почетен гост е самият Олег Тактаров (на снимката), а освен българските медии ще присъстват и много чуждестранни, като руски ТВ-канал ще заснеме целият фестивал.

Семинарът по бойни дисциплини е предвиден за 2 октомври. Битките в зала “Владислав” са в 3 дни и организаторите на фестивала още набират заявки от наши клубове, които да се включат с уменията си в него.

Така Варна за пореден път доказа, че е столица на бойните спортове.