Китанов замина за Москва

Стражът на Черно море попадна в групата от 18 футболисти на младежкия национален отбор за мача с Русия

Вратарят на Черно море Георги Китанов попадна в групата от 18 футболисти за вубоя с Русия и замина с младежкия национален отбор на България Москва. Стражът на Морето бе с "А" националния отбор в Италия, но в последствие се присъедини към младежите на Михаил Мадански. От списъка заради контузии отпаднаха Георги Терзиев (Лудогорец) и Илия Мунин (Любимец), а Тодор Чаворски отпадна от групата.

С леки травми са Иван Горанов и Антон Недялков, но очакванията са те да бъдат на линия за двубоя с Русия на "Химки Арена". Мачът е утре в 16:00 часа българско време. "Лъвовете" се прибират в София в сряда в 11:20 с полет директно от Москва.

Групата на България (U21):

Вратари: Димитър Евтимов (Нотингам, Анг), Георги Китанов (Черно море).

Защитници: Асен Георгиев (Локомотив Пловдив), Антон Недялков (Литекс), Ангел Грънчов (ЦСКА), Мартин Василев (Монтана), Иван Горанов (Берое).

Полузащитници и нападатели: Симеон Славчев (Литекс), Ивайло Чочев (ЦСКА), Милен Гамаков (Черноморец), Мартин Райнов (Берое), Божидар Васев (Раковски 2001), Ерик Почански (Монтана), Антон Карачанаков (ЦСКА), Едисон Йорданов (Борусия Дортмунд, Гер), Радослав Кирилов (Карпи, Ит), Живко Петков (Нефтохимик), Александър Колев (Геел, Бел).