Марешки не се яви в съда, обиден атакува с жалба

Засегнал се е от въпрос на Ивайло Василев дали му харесва народната любов

Контражалба за обида е внесъл бизнесменът Веселин Марешки срещу Ивайло Василев, лидер на групата „Обединени варненци за Варна". Аптечният бос се е почувствал засегнат от изказвания на варненеца, направени по време на протестите. Това съобщи самият Ивайло Василев след края на съдебното заседание, на което магистратите разглеждаха жалбата, внесена от него срещу бизнесмена за публично нанасяне на обида, съобщи Дарик Варна.

Марешки се е засегнал от въпрос на Василев дали му харесва народната любов. Аптечният бос е останал обиден и от изказване на варненеца, че е време в България да има политици, които не купуват избори. „Не знам защо в случая се е почувствал обиден, при условие че никъде не съм споменавал неговото име“, добави той.

Марешки и на това съдебно заседание не се е явил в съдебната зала, но е упълномощил адвокат. Защитникът е предложил двамата да изтеглят жалбите си.

„Това няма как да се случи. Аз по никакъв начин не съм го обидил, нито съм го нарекъл с обидни думи“, отсече Василев.

Съдията по делото е призовала двете страни да постигнат споразумение. „Аз нямам финансови претенции към него, а единствено морални. Моят отговор беше, че споразумение можем да коментираме, ако той публично, чрез медии, ми се извини“, добави лидерът на групата „Обединени варненци за Варна".

Следващото заседание е насрочено за 30 октомври от 13:30 часа.

ВИДЕО от 4 март 2013