Отново гледат делото срещу Марешки за обида

Делото срещу Веселин Марешки за нанесена обида на един от протестиращите варненци Ивайло Василев беше отложено за днес, след като първия път обвиненият не се яви в съда

Варненският районен съд ще гледа делото срещу Веселин Марешки за публично нанасяне на обида на варненеца Ивайло Василев - един от лидерите на групата „Обединени варненци за Варна", съобщи Дарик Варна. Съдебното заседание е насрочено за 10 часа.

Искът на Василев е морален - само за 14 лв., на колкото възлизат разходите по жалбата. В нея се казва, че на 4 март пред Медицински център „Младост" Ивайло Василев е присъствал на организирана от Веселин Марешки среща по повод протестите във Варна. Василев се жалва пред съда, че е бил обиден от бизнесмена с неприлични думи и епитети „боклук" пред събралите се хора и в присъствието на медиите.

На първото съдебно заседание по делото на 29 май аптечният бос не се яви. Съдът не даде ход на делото, като сметна, че Марешки има право на редовно призоваване. Районното полицейско управление по местоживеене трябваше да издири бизнесмена, за да му бъде връчена призовката.

Съдът прецени още, че в тъжбата на Ивайло Василев има неясноти, които трябва да се изчистят до следващото заседание. Освен това Василев трябваше да посочи и в кои медии е била разпространена обидата, нанесена му от Веселин Марешки.
ВИДЕО от 4 март 2013