16-годишен дебютира за Черно море

На "Тича" очакват повиквателна от националния отбор за таланта от школата на "моряците"

16-годишният талант от школата на Черно море Николай Минков направи неофициален дебют за представителния тим на "моряците" в контролата с Калиакра днес. Двубоят, който се игра на "Тича", завърши при резултат 4:1 за Морето, а Минков се появи в игра в 75-ата минута на мястото на другия млад футболист Бекир Расим. Минков е голмайстор на Черно море в Елитната група до 17 години, а от началото на сезона е и топ-реализатор в шампионата с цели 7 гола. Младият футболист, който се изявява като атакуващ халф и нападател, се разписа четири пъти във вратата на Славия при успеха с 6:1 и реализира хеттрик в двубоя с Верея (Стара Загора).

Предвид силните си игри от началото на шампионата в Елитната група, от Черно море очакват в най-скоро време Минков да получи повиквателна за националния отбор U17.

В мача с Калиакра се появи още един млад футболист от школата. Това е футболистът набор 1996 г., играещ при Станислав Стоянов в Елитната група до 19 г. Александър Попов, който вече има записани минути за представителният тим през миналия сезон, отново в контролна среща. На вратата пък застана младият страж Християн Христов, който замени Михайлов.