Часовникът пред Общината пак се върти!

Мисия Варна

06-09-2013, 15:59

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Часовникът пред общината не издържа, вятърът го "издуха"

Общината наема часовникар

Общински часовникар поддържа вече съоръжението

Часовникът пред Общината отново работи! Съоръжението, което показваше часа, датата и температурата във Варна, най-неочаквано се превърна в символ на града, веднага щом силен вятър прекърши носещата го тръба, в нощта на 15 срещу 16 април 2013. Инцидентът получи силен отзвук в социалната мрежа, където варненци настояваха за възстановяването на символа. 

В чест на Съединението часовникът бе поправен и върнат на старото си място. Самото му поставяне отне над 10 часа - до 2 часа тази нощ.

За поправката на стария часовник общинската администрация е наела Янко Янков, който ще изпълнява ролята на общински часовникар, на граждански договор, и ще поддържа общо три часовника - този пред общината, още един пред Валентина и третия - в Аспарухово. 

"Часовникът работи, но електронното табло с информацията за температурата няма да може да бъде възстановено. Предстои да се поправи осветлението на циферблата, а съвсем скоро ще заработи и моторът, който върти съоръжението около оста му", обясни за Varnautre.bg Милена Минева от Общината. "Часовникът беше възстановен основно по настояване на варненци. Получихме много писма от граждани, които споделяха, че за тях това е един от символите на града ни", допълни тя.