Цветан Цветанов: Политическата ситуация не съответства на днешния празник

България се намира в етап на най-голямо разделение и противопоставяне. Политическата ситуация в страната не съответства на днешния празник.

Това каза във Варна заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщи Дарик Варна. Според него, свидетели сме също на най-голямата полицейщина и безогледни чистки.

Една от формулите за намаляване на противопоставянето и на напрежението в страната ни са предсрочни избори, изтъкна Цветан Цветанов. „Трябва да се вземат решения, които могат да доведат до намаляване на това напрежение. Една от възможните хипотези е оставка на правителството, предсрочни парламентарни избори, осъзнаване и преосмисляне на поведението на партиите“, коментира той.

Цветанов заяви също, че чистките, които се правят без никакъв критерий за професионализъм, са стил на работа на днешните управляващи. „Шуробаджанащината е стандарт за управление на Тройната коалиция“, категоричен е той.

По думите му в момента се извършва най-голямата полицейщина, която дори ограничава свободното придвижване на хора в страната. Доказателство за това са масовите проверки, които бяха направени преди два дни на протестиращи пред Парламента, изтъкна зам.-председателят на ГЕРБ.

„Нормално ли е според Вас да се изискват данни за членовете на областната ни структура във Варна?“, попита той. Според депутата в случая не е важно какъв е отговорът на министър Цветлин Йовчев, а какво е отражението върху обществените процеси в държавата.

Ексминистърът коментира и готовността на страната ни да приеме сирийски бежанци

„Дебатът, който се водеше само преди два дни в парламента, показа, че правителството не е готово с ясните действия, които трябва да предприеме при засилването на бежанския поток от Сирия“, посочи той.

За водените срещу него дела Цветанов заяви, че те са част от реваншизма на сегашните управляващи и целят отклоняване на вниманието от реалните проблеми на обществото.