Горещи телефони заради аварията във “Владиславово”

Животът

05-09-2013, 14:47

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Филтрите на голяма част от водомерите на абонатите в десет блока са запушени, започна почистването

Отворена гореща линия осигурява ВиК за абонатите си, засегнати от аварията до бл. 22, вх. Б в кв. "Владислав Варненчик". По време на празничните екипи на дружеството ще реагират на повиквания за отстраняване на последствията от пробития от строителни отпадъци водопровод.

Аварията е от 18 часа на 3 септември. Отстраняването й е поето от дежурната група, която работи по нея до 5 ч. сутринта вчера и водата на абонатите е пусната. До пристигането на екипа от отдел „Паспортизация”, който трябва да документира направения ремонт и да заснеме възстановената тръба, върху нея пада панел и я натрошава. Бетонната маса е една от многото, разкрити при направения от аварийния екип изкоп. Оказва се, че при строителството на блоковете в карето, остатъчните материали са били заровени около тях. В резултат на вторичната авария се наложи повторно спиране на водата. Натрошеният водопровод е възстановен вчера около 18 часа, а водоснабдяването - възстановено.
В резултат на голямото повторно спукване на тръбата и попадането в нея на пръст и камъни от изкопа обаче, филтрите на голяма част от водомерите на абонатите в околните десетина блока са запушени. Още днес започна поетапното им почистване. Тази дейност няма да спре и в почивните дни. За целта в дружеството е създадена организация, сформирани са дежурни екипи, които ще се отзовават на подадените от страна на гражданите сигнали на дежурните телефони: 0700 11300 и 052/50 60 92.