По два набора от Спартак и Черно море ще участват в турнира "Илия Кирчев"

Надпреварата ще се проведе през уикенда на стадион "Локомотив"

По два набора от Черно море и Спартак 1918 ще участват в 15-ото издание на традиционния футболен турнир "Илия Кирчев" за деца, родени 2001 и 2002 година. Състезанието ще се проведе през уикенда (7 и 8 септември) на стадион "Локомотив". В надпреварата ще се пуснат още 4 тима - Белослав, Ботев (Нови Пазар), Спортист (Михалич) и Аврен. Отборите ще са разпределени в две групи, като в едната ще си съперничат - Черно море 1, Спартак 2, Белослав и Спoртист (Михалич), а в другата Спартак 1, Черно море 2, Ботев (Нови пазар) и Аврен. Отборът на Черно море 2, ще участват и по-малки футболисти. Той ще бъде смесен с деца от двата набора, които имат изиграни по-малко мачове до този момент в турнирите, в които участваха двата тима. Това казаха за Varnautre.bg двамата наставници на младите моряци, родени 2001 г., Страхил Байчев и Мартин Христов.

Финалът е в неделя от 11 часа, а след него ще се състои награждаването и закриването на турнира.

Освен купи, организаторите ще раздадат и индивидуални награди. През миналата година победил стана варненският Спартак набор 2000 година. На финала момчетата на треньора Димитър Боев победиха градския си съперник Черно море, с треньор Тодор Марев с 4:1.

Турнирът е в памет на легендарния защитник и треньор на Спартак (Варна) Илия Кирчев. Той се организира традиционно от 1997 година насам, като досега са пропуснати само две години - през 2009-а и 2010-а.