Черно море срещу Марек, Спартак гостува на Литекс за Купата

Спорт

03-09-2013, 11:26

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Първите срещи са на 18 септември, а реваншът на 23 октомври

Отборът на Черно море ще гостува в Дупница на лидера в "Б" група Марек в първия се мач от 1/16-финалите в турнира за Купата на България. Това отреди изтегленият днес жребий. В тази фаза на надпреварата се включват отборите от "А" и "Б" група, както и четирите зонални първенци. Моряците гостуват на Марек на 18 септември, с реванша е на 23 октомври.

Спартак пък изтегли късата клечка и ще трябва да срещне тима на Литекс. Първата среща е в Ловеч на 18 септември, а реванша във Варна на 23 следващия месец. Припомняме, че именно срещу ловчанлии соколите отпаднаха през миналия сезон в този турнир, като във Варна отстъпиха с 0:1, а в Ловеч бяха разгромни със 7:1.

Победителите в този етап от надпреварата се излъчват в елиминации в две срещи. При равенство в общия резултат от двата мача, напред продължава отборът с повече отбелязани голове на чужд терен. При равенство и по този показател, се играят две продължения по 15 минути, а при продължаващо равенство в общия резултат и отбелязаните голове на чужд терен и след края на продълженията, се изпълняват дузпи.

Ето и пълният жребий
Банско - Витоша (Бистрица)
Марек - Черно море
ЦСКА - Хасково
Левски - Пирин (Гоце Делчев)
Любимец - Локомотив (Пловдив)
Берое - Видима-Раковски
(зона Северозапад) Миньор Перник/Оборище Панагюрище
(зона Югозапад) - Добруджа
Литекс - Спартак (Варна)
Славия - Пирин (Разлог)
Ботев (Враца) - Монтана
Ботев (Гълъбово) - Раковски 2011
Лудогорец - Дунав (Русе)
Локомотив (София) - Калиакра
Ботев (Пловдив) - Нефтохимик
Шумен (зона Североизток) - Черноморец
Академик (Свищов) - победител зона Югоизток (Марица/Димитровград/Верея/Созопол - полуфиналите в междуобластните квалификации са на 4 септември, а финалът – на 11 септември)