Бившата шефка на потребителската комисия оглави туризма на Варна

Туризъм

02-09-2013, 10:11

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Преди да оглави дирекцията, Соня Ангелова беше началник отдел "Туристическа и морска политика"

Бившият началник на Комисията за защита на потребителите във Варна Соня Ангелова оглави новата дирекция по туризъм в общината. Тя бе представена от кмета Иван Портних на първото заседание на обществения съвет по туризъм. "Всички знаем, че туризмът е отрасъл с изключително важно значение за региона, затова той ще бъде и основен приоритет за община Варна. Първата стъпка в тази насока вече е факт – сформирахме ресорна дирекция, която ще работи активно по проблемите на бранша. Разчитаме много на комуникацията с вас, за да изработим стратегия за развитие", коментира кметът.

Допреди да оглави дирекцията, Ангелова беше началник отдел "Туристическа и морска политика". Преди това бе начело на регионалното звено на Комисията за защита на потребителите във Варна. 

На заседанието на обществения съвет Портних представи етапите, до които са придвижени проектите, касаещи туризма – проблеми, свързани с дълбоководното заустване на Златни пясъци, осигуреното финансиране за консервация на големите Римски терми, работата по реализиране на проекта за обновяването на пешеходния ринг в центъра на морската столица.

На финала участниците в срещата решиха обществения съвет да се събира поне един път в месеца.