Варненци организират първото по рода си състезание по Даунхил Лонгборд в България

Спорт

01-09-2013, 13:46

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Надпреварата ще се проведе на 7-ми и 8-ми септември 2013 година с начален старт – Телевизионната кула на връх „Снежанка”

За първи път курортен комплекс Пампорово ще бъде домакин на състезание по лонг борд, което ще се проведе на 7-ми и 8-ми септември 2013 година с начален старт – Телевизионната кула на връх „Снежанка”. Трасето ще бъде специално обезопасено и предварително подготвено за състезанието, снабдено е с лифт намиращ се близо до края на маршрута. Екипът на Фън Парк Пампорово ще се погрижи за безопасното протичане на състезанието и обезопасяването на самия маршрут, както и ползването на съоръженията – Лифт 2 Студенец-Снежанка.

Всички желаещи могат да се запишат за участие онлайн на имейл адрес: [email protected]. Моля изпратете имейл с текст: „Лонгборд” и ще получите формуляр за записване или при заемане на свободните слотове ще бъдете информирани за това с обратен мейл. След попълване, формулярите се изпращат на същия имейл. Всички участници под 18 години трябва да попълнят декларация от родител за съгласие за участие в състезанието (декларацията ще получите следвайки инструкциите). Има резервирани слотове за поканените райдъри и още 20 свободни за мъже и 10 за жени. Ограничение във възрастта няма, носенето на протекция е задължително. Само записаните състезатели и участници в състезанието ще имат свободен достъп до лифт 2 Студенец – Снежанка в дните на състезанието – за тренировки и по време на самото събитие.

Състезанието ще протече в две групи - мъже и жени в следния ред:
Участниците ще се спускат по трасето по един или по желание по двама за време като най-бързите 6 продължават към финала.

Програма

07.09.2013 Събота
12:00 часа Техническа конференция - презентиране на трасето, правилата на състезанието и представяне на участниците
13:00 часа Тестови спускания по състезателното трасе - свободно каране
14:00 часа Начало на квалификации
15:00 часа Край на квалификации
16:00 часа - 17:00 часа Тестови спускания по състезателното трасе - свободно каране
21:00 часа Лонг Борд парти

08.09.2013 Неделя
12:00 часа Тестови спускания по състезателното трасе - свободно каране
13:00 – 13:30 часа Класиране и финали
14:00 часа Начало на Long Slide competition - върху избрана права отсечка от трасето.
14:30 – 15:00 часа Награждаване
Наградният фонд е осигурен от домакините от Пампорово FunPark, Never Summer Industries USA, Contrabanda и TRS.