На този ден преди 21 години се ражда легендата "Феър плей"

На този ден преди 21 години бившият нападател Иван Петров основава първата частна академия по футбол „Феър плей”. Петров събира деца от Варна и региона и започва да ги учи на най-великата игра на терена под Аспарухов мост. Освен формации във всички детско-юношески възрасти, е създаден и представителен тим на клуба, който години наред участва в Североизточна „В” група, а в един полусезон - и в „Б” група. През 2000 година „Феър плей” става аматьорски шампион на България. Най-известните кадри на школата са Иван Найденов, Живко Бояджиев, Тодор Радомиров и Христо Николов-Бучи, които играят в „А” група.

През 2005-а „Феър плей” губи базата си и престава да съществува, но легендата остава жива и се предава на поколенията. За 13 години в клуба са тренирали около 1000 деца.

По повод рождения ден на академията Иван Петров излезе с обръщение към варненската общественост. Публикуваме го без редакторска намеса: „Феър плей” стана на 21 години. Гавра, срам, позор. Вече 8 години първата частна академия няма футболен дом. Днес детски футболен празник отново няма да има. Аз като българин не искам да вярвам, че в XXI век такова зло може да се случи в моята обичана родина. Искам на всички футболни неверници да кажа: Помнете и никога не забравяйте, че преди 21 годни в любимия ми град Варна се роди феърплея в България.”