От ИАРА връщат миди и риба обратно в морето

Животът

01-09-2013, 10:40

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Заловени са бракониери от Бяла до Дуранкулак

Нарушител, извършващ стопански улов на черни морски миди, е засечен от варненски инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Проверката в стария канал към Варненско езеро е била направена в петък, съобщи Дарик Варна.

Мъжът добивал деликатесите с помощта на гагам (специален уред за улов на миди). Съставен му е бил акт за нерегламентиран стопански риболов. Иззет е и един гагам. Добитите 72 кг миди са били върнати обратно във водата.

22 кг платерина и 12 кг скариди без документи за произход са били засечени по пътя Варна-Бургас, край Бяла. Рибата била натоварена в бял микробус „Форд" с бургаска регистрация, който бил спрян за проверка от Гранична полиция. Униформените сигнализирали ИАРА за бракониерския товар. На нарушителя е бил съставен акт за липса на декларация за произход и документ за превоз на рибата и рибните продукти.

Две мрежи с 25 кг сребриста каракуда в тях са били засечени от инспектори на рибарската агенция при проверка на езерото Дуранкулак. Рибата е била върната във водата, а мрежите - иззети. Съставен е бил протокол срещу неизвестен нарушител.