Димитър Пантев: Заслужено се класирахме за основния кръг

Бориме се и със задружни усилия успяхме да победим, каза още треньорът на Гранд Про

Играещият-треньор на Гранд Про Димитър Пантев не скри радостта си от класирането за основния кръг на Шампионската лига по футзал. Варненци биха с минималното 1:0 Железарец (Скопие) и си осигуриха първото място в своята Група Е от предварителния кръг.

„Те държаха повече топката, докато ние се старахме да сме добре групирани в защита. На 2-3 пъти убивахме темпото. Пуснах в игра и Дани Несторов, който умее да задържа топката. Момчетата се раздадоха максимално, бориха се и със задружни усилия успяхме да победим. За мен бе важно да играем добре в защита, защото ние сме отбор, който бележи голове”, анализира мача Пантев.

От 1 до 6 октомври неговият тим ще играе в предварителния кръг на Шампионската лига, където ще се изправи срещу домакина Гьор Ето (Унгария), Иберия Стар Тбилиси (Грузия) и Сараево (Босна и Херцеговина). Първите два отбора в групата ще продължат в следващата фаза.
„Имаме своите шансове. Най-вероятно грузинците ще са първи. Ние можем да победим Сараево и да излезем като на финал в последния мач с Гьор Ето. Вдигаме летвата и съм сигурен съм, че тази година ще вземем точка в основния кръг. Дотогава имаме време да се подготвим и да привлечем още някои нов футболист”, каза още Пантев.

Неговите момчета ще се порадват малко на постижението и от сряда започват тренировки. Чужденците в отбора – тримата сърби пък ще бъдат пуснати да се приберат в родината си и на 10 септември се връщат във Варна, за да се присъединят към подготовката на тима.