Христо Димитров класира Гранд Про в основния кръг на шампионската лига

"Професионалистите" преминаха предварителния кръг без допуснат гол, с впечатляваща голова разлика 17:0

Отборът на Град Про се класира за основния кръг на Шампионската лига, след като завърши на първо място в група "Е" на надпреварата. След три победи, шампионите на България е едноличен лидер в своята група. В последната си среща, която се игра днес в Камчия, "професионалистите" удариха Железарец (Скопие) с 1:0. Единственото падение в двубоя реализира Христо Димитров. При една от многото контраатаки се стигна до удар към вратата на македонците, топката рикошира и попадна в Димитров, който с прострелен шут донесе сладката победа за варненци.

Любопитното е, че тимът на Гранд Про премина предварителния кръг без допуснат гол, с впечатляваща голова разлика 17:0.

Като цяло двата отбора се надлъгваха и това доведе до ниската резултатност. Македонците имаха 34 положения за гол срещу 26 на своя съперник, но в крайна сметка наведоха глави и отпаднаха от надпреварата за радост на българския шампион.

В първите два мача варненци разгромиха Шаумян с 6:0 и Енкамп с 10:0.  Втори в групата остана тимът на Железарец, а след него се наредиха Енкамп и Шаумян.

Мачовете от основния кръг ще се играят от 1 до 6 октомври. В тази фаза „професионалистите” ще се изправят срещу домакина Гьор Ето (Унгария), силния отбор на Иберия Стар Тбилиси (Грузия) и Сараево (Босна и Херцеговина).