Чуждестранен бизнесмен падна във варненска дупка, поде кампания срещу опасните шахти

Мисия Варна

30-08-2013, 10:43

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Апелира се към гражданите, които имат информация за подобни места с отворени канални шахти, да се свържат със служителите на фирмата

Нова инициатива за откриване и запушване на опасни дупки в града е подела варненската фирма. Идеята се ражда след като собственикът на фирмата - Рун Совндал, който е датски гражданин пада в канална шахта, на която е откраднат капакът.

Често срещано явление е капаците на отходните шахти да се крадат и отнема време те да бъдат обезопасени от общината. Отворилите се ями са дълбоки повече от два метра, като представляват заплаха за живота на хора и животни. Голяма част от дупките се намират на слабо осветени места, което ги прави изключително опасни, най-вече вечер, обясняват от фирма First Online Solutions. 

Факт е и първата обезопасена шахта в града - зад Пантеона, в квартал "Бриз". В близост до отворената доскоро яма има две училища, а мястото е често използвано за разходки. В момента дупката е обезопасена с капак, изработен и платен със средства на фирмата.

Апелира се към гражданите, които имат информация за подобни места с отворени канални шахти, да се свържат със служителите на фирмата на електронен адрес [email protected].