Националите по муай-тай взеха страха на водещите сили на европейското в Харков

Националите ни по муай-тай дадоха пресконференция по повод отличното представяне на европейското в Харков. Нашите станаха отборно 2-ри след домакините. На нея присъстваха и шефът на конфедерацията по кик бокс и муай-тай Боян Колев, генсекът на централата Мария Козлева и наставникът на националите Димитър Топалов.

“Това беше фантастичен шампионат за нас. Отлично играха всички състезатели. Мога да кажа, че в 2 мача ни ощетиха, но въпреки това представянето ни е блестящо. Спечелихме 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала. Участваха 261 състезатели от 19 страни. Ние бяхме с 11 души. Трима наши световни шампиони по уважителни причини не взеха участие в първенството. Като се има предвид световните сили в този спорт - Русия и Украйна, и фактът, че спечелихме срещу техни състезатели и имаме положителен баланс в победи, мога да кажа, че отборът ни е невероятен. Доволни сме от този успех. Голям колектив сме”, каза наставникът на националния ни тим Димитър Топалов.

По принцип представители на бившите съветски републики имат водеща роля в муай-тай.

Стефан Станков, Теодора Станкова и Стоян Копривленски дебютираха на еврошампионата.

“Исках да се представя добре. Продължавам да се развивам. Можеше да спечеля финала”, обясни Стефан Станков. Тихомир Митев добави: “Първо място на европейското е фантастично. Най-после взех и медал от такова първенство при мъжете. Миналата година станах първи при юношите.”
“Трудно състезание. Много мъка в подготовката, но след това като спечелиш медал, всичко се забравя. Резултатите от труда ни са налице. Чаках този златен медал от няколко години. Ето го, вече е на гърдите ми”, каза Пламена Цигуларова.

“Не съм доволна от среброто, но трябва да го приема. За първи път участвам при жените и съм горда все пак с представянето си”, коментира на свой ред Памела Филипова.