Черно море остава без капитана си

Спорт

26-08-2013, 16:22

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море уреди контрола с Цървена звезда

Двама от най-големите таланти на българския баскетбол Милчо Борисов и Тихомир Желев съблякоха екипа на родния Черно море. Двамата баскетболисти ще продължат кариерата си в други отбори, след като не са преподписали през лятото с варненския тим, научи BBALL.BG.

Желев и Борисов минаха под шлифовката на Любо Минчев, докато звездното име от 90-те на миналия век все още бе наставник на Черно море. Под негово ръководство варненци стигнаха до трето място в турнира за Купата на България през 2012 г. Двамата играчи са юноши на Черно море като през последните няколко години успешно защитаха цветовете и на мъжкия тим.

Милчо Борисов е сред големите таланти на варненската школа. 197-сантиметровото крило бе избран за капитан в Черно море преди година и през изминалия сезон бе сред основните играчи на тима, записвайки средно по 10.3 точки, 3 борби и 1.4 асистенции в 23 мача при успеваемост от средно разстояние от 45 % и 66% от линията за изпълнение на наказателни удари.

През лятото на 2012 г. Тихомир Желев бе стъпил с единия крак в Рилски спортист, но скъса злощастно ахилес по време на лагера на мъжкия национален отбор в подготовката на България за квалификациите за Евробаскет 2013. 193-сантиметровият гард понесе стоически шестмесечното възстановяване и в началото на 2013 г. се завърна терена. Желев помогна на тима си да спечели шестото място в края на редовния сезон срещу коравия Берое, след като наниза 21 точки на Ямбол в последния кръг. Желев участва в 19 мача за Черно море, оставяйки срещу името си средно по 7.5 точки, 2.8 борби и 2.4 асистенции при средно успеваемост за две точки от 42% и 70% от линията за изпълнение на наказателни удари. Парадоксът дойде когато от щаба на Черно море предпочетоха да заложат на сърби вместо на свои кадри от школата за предстоящия сезон. Екипа на варненци ще носят двамата гардове Джордже Тресач и Педжа Стаменкович, както и центровете Милян Пупович и Александър Андреевич.