Сръбски военни гърмят четири дни над Шабла

Новините

26-08-2013, 11:14

Снимка:

ВМС

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В стрелбите се включват екипажи със самолети МиГ-29 и Су-25, и разчети на зенитно-ракетни комплекси "Нева", "Куб", "Оса", "Волхов" и преносимият "Стрела-2М"

Съвместно учение с войски за противовъздушна отбрана от въоръжените сили на България и Сърбия започва на 26 август. То ще продължи четири дни на зенитния полигон на Военновъздушните сили – Шабла, съобщиха от Министерствоти на отбраната.

Командването на Военновъздушните сили ще активира временно опасни зони, намиращи се във въздушното пространство над полигона и прилежащата акватория и териториалното море, между нос Калиакра, нос Карталборун, и линията, отстояща на 55 мили /100 км/ успоредно на бреговата ивица, за времето от 9:00 до 19:00 часа в периода от 26 до 30 август 2013 г.

В стрелбите ще участват екипажи със самолети МиГ-29 и Су-25, и разчети на зенитно-ракетни комплекси "Нева", "Куб", "Оса", "Волхов" и преносимият "Стрела-2М". В учението ще се включи и фрегатата "Верни", която ще проведе пускове със ЗРК "Sea Sparrow". Планирано е да бъдат направени над 200 пуска по радиоуправляеми, аеробалистични и парашутни мишени.