Почти 2000 лева са събрани на концерта за Златин

Мисия Варна

25-08-2013, 16:24

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Нужни са още 8000 лева

1947 лева е сумата от продадените билети за концерта "Музикални сърца за Златин", който бе снощи в Летен театър. В кутиите за дарения е имало още 513 лева. “Имаше над 350 души. Истината е, че това е повече отколкото очаквах. Приятели, концертът беше много хубав. Всичко мина много добре! А за изпълнителите - нямам думи! Всеки един беше повече от прекрасен! Страхотен концерт се получи! Който не е присъствал може само да съжалява! Благодаря от сърце на всички, които се постараха концертът да стане факт. На всички, които дойдоха и на всички, които помогнаха за каузата ми! Благодаря! “, сподели Златин Михайлов в профила си във Фейсбук. 
За да проходи той отново, са нужни още 8000 лева.
Трагедията на Златин започва през лятото на 2005 година. По време на лятната ваканция, той започва работа като сервитьор на Златни пясъци, за да покрие разходите по абитуриентския си бал. Момчето на живее само с майка си, защото баща му е починал няколко години по-рано.
През една обедна почивка се случва нелеп инцидент - Златин пада на гърба си и оттогава започва всичко. Няколко неуспешни диагнози, няколко престоя в болници, грешно лечение и рецидиви.
В началото на 2009 г. му правят операция за премахване на образувание, получило се при падането. Вместо да е успешна обаче, 9-часовата интервенция оставя Златин напълно обездвижен. С много рехабилитация след четири месеца успява да проходи, но през 2010 г. образуванието на гръбнака му рецидивира и младият варненец отново се обездвижва напълно. Няколко месеца по-късно отново го оперират - този път в Брюксел.
"За щастие се оказа, че гръбначният ми мозък не е бил прекъснат и шансовете да проходя са над 50%. В България обаче няма ефективно следоперативно лечение подходящо за случаи като моя. Въпреки постоянните рехабилитации, три години след операцията, имам само малък напредък. Мога да си мърдам пръстите на краката, както и започнах да съкращавам част от мускулите на корема и краката волево", разказва Златин. Преди половин година той се свързва с университетската болница на Цюрих, където от ноември започва нова програма, подходяща за случаи като неговия. За да бъде включен в нея са нужни 15 000 франка, които Златин преди няколко дни с помощта на много хора успя да събере.
Сега само 8 000 лева делят момчето от прохождане. Парите трябват за самолетни билети за него и майка му и за 8-седмичния престой в болницата в Цюрих. Пътуването е предвидено за края на 2013 година - ноември или декември.
Дарителска сметка:
Банка ОББ: BG87UBBS80021013867330.
Може да се помогне и с SMS с текст: DMS ZLATIN на номер 17777 (1.20 лв. с ДДС за всички оператори)