Венцеслава Генова стана началник на Инспектората по образование

Мисия Варна

20-08-2013, 15:29

Снимка:

© Народно дело/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Втората сесия на държавните зрелостни изпити е на 29 и 30 август, обяви новата шефка на РИО

Венцеслава Генова се казва новият началник на Регионалния инспекторат по образование във Варна. До този момент тя е заемаше длъжността старши експерт по организация на средното образование във ведомството. Заповедта за назначението на Генова е подписана от министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова.

"Целта ми е, не да правя кардинални промени във ведомството, а да съдействам работата по учебния процес да върви и колегите ми да разгърнат пълния си потенциал", коментира пред Varnautre.bg новата шефка на РИО.

Тя уточни, че не очаква  да има сътресения около старта на новата учебна година. "Ремонтите вървят нормално и в график, най-важното е да бъдат записани всички, които подлежат на обучение и годината да започне спокойно", допълни тя. 

Втората сесия на държавните зрелостни изпити е на 29 и 30 август, обяви още Генова. Това е втора възможност за зрелостниците, които не се явиха или не успяха да изкарат първите матури. 

Генова поема поста на началник на РИО след конкурс, който се проведе в два етапа. Преди нея временно изпълняващ длъжността бе Величко Тодоров, който пък замести напусналата Антоанета Хинева.