Верижна катастрофа затвори Аспарухов мост (+)

Новините

19-08-2013, 08:59

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Един пострадал е закаран в болница

Верижна катастрофа задръсти движението по Аспарухов мост. Ударили са се осем автомобила. Не се знае какво е състоянието на пътниците в колите, съобщиха от КАТ. Най-сериозно пострадалите участници в катастрофата, станала в платното водещо към "Аспарухово", се намират във високата част на моста. Колоната с автомобили започва от центъра на кв."Аспарухово". Няколко километра е дължината на колоната и на изхода за Бургас. 

Очаква и екип на Гражданска защита, тъй като има информация за затиснат човек.  

В момента на мястото се прави оглед и при първа въжможност движението ще бъде възстановено. Сигналът за катастрофата е подаден около 8:45 часа. Има един пострадал, който е откаран в болница, но за живота му няма опасност. 

От полицията уточниха в късния следобед, че основни участници в инцидента са "Фолксваген Голф", "Пежо" и товарен хладилен автомобил. "Голф"-ът се е движил в посока центъра на Варна. Приблизително в средата на моста, след употреба на спирачки, водачът - 35-годишният С.И., е застигнал и блъснал движещото се в дясна лента "Пежо", след което се е  отклонил вляво и се е блъснал в задната дясна част на товарния автомобил. Пострадал е водачът на "Голф"-а, който е с фрактура на шест ребра и контузия на рамо.