Александър Събев: Нивото на "Б" група е ужасно

Спорт

18-08-2013, 13:34

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Левият бек подписва със Спартак (Вн), картотекират го за мача с Ботев (Гълабово)

Като ужасно слабо определи нивото на "Б" група футболистът на Спартак (Вн) Александър Събев. Според него правилото за четирима юноши, което бе наложено от БФС за този сезон, е в основата на слабата продукция на тимовете във втория ешелон.

"Нивото в "Б" група е ужасно слабо. Това е видимо за всички. Една от причините е налагането на четирима юноши в състава. До сега бяха двама и бе поносимо, но сега вече се отразява на играта на всички отбори. Най-лошото е, че вече няма школи както преди. Сега има само 3-4 академии, които могат да се похвалят с качествени юноши. Това няма как да не повлияе на нивото във втория ешелон, тъй като в "Б" група основно се разчита на родни футболисти", каза за Varnautre.bg Събев.

Юношата на ЦСКА вече се разбра с изпълнителния директор Диян Дончев и ще подпише договор със Спартак. Левият бек бе вече е напълно възстановен от контузията и вече тренира пълноценно. През следващата седмица той ще бъде картотекиран като професионалист и ще е на линия за гостуването на Ботев (Гълабово).