България приключи участието си на Евро 2013 по плажен волейбол

Състезателите ни намериха друг начин да се забавляват

 

България приключи своето участие в Европейското първенство по плажен волейбол за младежи и девойки до 22 години във Варна, но за нашите, както и за всички останали волейболисти, забавлението на Южния плаж продължава.

Двете български двойки, които се класираха за шестнадесетинафиналите, не успяха да преодолеят първите си препятствия в директните елиминации. Първи на централния корт тази сутрин излязоха Ивана Боянова & Джесика Николова. Норвежките Бенедикте Маасейде & Викториа Шьолберг се оказаха прекалено голяма хапка за българските момичета и успяха да ги надвият с 2:0 (21:14, 21:13). Все пак пясъчните Лъвици съумяха на моменти да покажат проблясъци в играта си и да затруднят доста по-високите си противнички, като двата гейма продължиха общо цели 34 минути. После и Мартин Иванов & Бранимир Грозданов премериха сили с изключително класната руска двойка Руслан Бъйканов & Василий Андрианов. Руснаците спряха устрема на българските момчета с убедително 2:0 (21:12, 21:15), оформено също след 34 минути игра. Бъйканов & Андрианов демонстрираха пред варненската публика почти безгрешна игра и като истински машини отиграваха всяка топка с впечатляваща прецизност. В същото време Марти & Бранко не успяха да покажат своята игра от предишните дни и като че ли бяха позагубили увереността, с която вдигаха на крака феновете по трибуните.

Така Ивана & Джесика и Марти & Бранко се класираха на 17-о място в крайното класиране на първенството при своя пол и това им донесе по 32 точки за европейската ранглиста. За 25-ото си място пък другите две български двойки – Теодора Симеонова & Никол Николова и Тома Станков & Силвестър Иванов, получиха по 24 точки.

И докато всички на пясъчния стадион се готвят за прословутото традиционно парти на Mtel Beach Masters в съботната вечер, две художнички на тела показаха изкуството си между кортовете на плажа и фенове и състезатели се възползваха от възможността привлекателен боди арт да украси телата им. Ивана & Джесика не пропуснаха шанса да изваят красиви татуировки по атлетичните си фигури и с удоволствие позираха с тях пред обективите.