Трябва още кръв за обгорелите от Езерово

Дъщерята на най-тежко пострадалия призова приятелите си от социалните мрежи да дарят

Oще кръв е необходима за пострадалите при взрива край село Езерово. Двамата по-тежко обгорели при взривовете на цистерни с пропан-бутан край Езерово са в реанимация, другите седем са също в клиниката по изгаряния във Варна, но се възстановят, като вече са започнали да им се правят пластични операции, съобщи в ефира на Нова телевизия ген. Стоян Тонев, директор на Военномедицинска академия.

„Много тежко е състоянието на мъжа, който е с 90% изгаряния. Прогнозата при него е трудно да се каже каква е точно. Благодаря много на всички доброволци, които дадоха кръв", обясни ген. Тонев.

Лекарите периодично предприемат хирургически интервенции, за да спасят живота на 60-годишния Минчо Колев. За да се поддържа живота му са нужни по 4 литра кръв. Той е стабилизиран, но продължава да бъде е с опасност за живота, уточняват от Военноморска болница - Варна.

Дъщерята на Минчо Колев, Павлина, търси дарители на кръв за баща си и във Фейсбук:

"Пиша Ви с огромната молба да помогнете на баща ми! Това е човекът, който пострада на 14.08.2013год при взривяването на цистерна пълна с газ край Езерово.

Състоянието му е много тежко с над 95% изгаряния и е на командно дишане във Военноморска болница.Нужно е даряването на огромно количество кръв(няма значение от кръвната група). За целта е необходимо да се посети кръвния център,който във Варна се намира в Окръжна болница и да се дари кръв за МИНЧО КОЛЕВ от Военноморска болница.Работно време на центъра от 9:00 до 18:00 часа в делнични дни. Даряването на кръв може да се осъществи и от градовете - Добрич,Силистра,Търговище и Шумен. Благодаря Ви за разбирането! 

С уважение: Павлина"

Кръв можете да дарите в Кръвния център в Окръжна болница между 8 и 17.30 ч, в събота и неделя - от 9 до 15 ч. Телефони за връзка: 052/681 810, 681/811.