Пред Катедралата кметът призова варненци да дарят кръв за ранените при взрива

Мисия Варна

15-08-2013, 09:57

Снимка:

© Varnautre.bg / Диана Стоева

Автор:

Диана Стоева

Всичко от Автора

Още по Темата:

ВИДЕО: Цистерна се взриви до пристанище Леспорт, има много ранени (обновена)

Взривът край Езерово

Заради мероприятията, свързани с честванията днес са наложени временни ограничения за движението в централната част на Варна

Кметът на Варна Иван Портних и образователният министър Анелия Клисарова пристигнаха преди минути пред катедралния храм "Св. Успение Богородично". 

Преди да влезе в храма кметът призова варненци да дарят кръв за пострадалите при вчерашния инцидент в Езерово, в който се взриви цистерна с гориво. Кръв и кръвни продукти в момента са особено необходими, посочи Портних. Самият той пристигна от болницата, където е бил за да се запознае със състоянието на ранените. Двама от тях са с около 20 % изгаряния. В понеделник за тях ще се наложи хирургическа интевенция, съобщи кметът. Той благодари на лекарите от Военна болница за положените грижи и допълни, че общината поддържа връзка със семействата на пострадалите. 

Общинската администрация прави всичко възможно да помогне и съгласува действията си с близките на пострадалите. 

Десетки варненци са събрани пред двата входа на Катедралата и чакат да влязат на литургията, която се отслужва за днешния празник Св. Успение Богородично, на които отбелязваме и Деня на Варна. 

Заради мероприятията, свързани с честванията днес са наложени временни ограничения за движението в централната част на Варна и района на площад "Св.Св.Кирил и Методий" - около Катедралата.
Затворена е отсечката на булевардите "Христо Ботев" и "Мария Луиза" от кръстовището на улица "Бачо Киро" до улица "Шипка". Затворен за движение е и бул."Вл.Варненчик" в района около Катедралния храм.
Очаква се движението за коли в район да бъде възстановено около 11 часа.