Концерт “Музикални сърца за Златин“, да му помогнем да проходи

Варна Лайф

14-08-2013, 15:19

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

На 24 август от 19 часа в Летен театър

Концерт под надслов “Музикални сърца за Златин“ ще има във Варна. На 24 август от 19 часа в Летен театър. Участници ще бъдат "Фанданго", Валди Тотев, Нелко Коларов и Михаела Евтимова, Шанел, Божидар Шалдъров, Даниел Русев и Тени Омеде. Концертът е благотворителен, а входът ще бъде на цела 10 лева. Всички събрани средства ще бъдат за лечението на 26-годишния Златин Михайлов. За да може той отново да проходи.
“Много хора и институции помогнаха за събитието. Много добри сърца, които или ще пеят или ще свирят, или са част от организацията. И то напълно безвъзмездно. Трудно ще е да изброя всички. Те си знаят кои са. Искам да им благодаря от сърце за това, че това събитие ще стане факт“, пише във Фейсбук Златин.
Ето и неговата история.
През лятото на 2005 година, през лятната ваканция, започва работа като сервитьор на Златни Пясъци. За да покрие разходите за абитуриентския ми бал. Живеят сами с майка му, а баща му бил починал няколко години по-рано. През една обедна почивка се случва нелеп инцидент - падна на гърба си и от тогава започва всичко.
Няколко неуспешни диагнози, няколко престоя в болници,грешно лечение и рецидиви. “Историята ми е доста дълга за разказване, затова ще мина към съществената част. В началото на 2009г. се наложи операция, която трябваше да ми помогне, да се възстановя. Накуцвах доста сериозно и според лекарите беше нужно, да вляза на операция на гръбнака, за да се изчисти образуванието, което се беше получило при падането няколко години по-рано. Съгласих се на тази операция, като ми беше казано от лекарите, че след нея само мога да стана по-добре. Беше ми представена като нещо малко и рутинно, което ще мине и ще замине за нула време. За съжаление се случи точно обратното. Влязох ходейки, качих се сам в асансьора, легнах сам на операционната маса, а след деветчасовата операция ме изкараха напълно обездвижен. С множество рехабилитации успях да проходя четири месеца по-късно. Възстановявах се, макар и по-бавно от очакваното, но през април 2010г., само 10 месеца след като проходих, започна да ми изтръпва единия крак. Оказа се, че съм получил рецидив. В рамките на няколко дни се обездвижих напълно, изгубих чувствителност. Налагаше се втора операция. Няколко месеца по-късно ме оперираха в Брюксел. За щастие се оказа, че гръбначния ми мозък не е бил прекъснат и шансовете да проходя са над 50%. В България обаче няма ефективно следоперативно лечение подходящо за случаи като моя. Въпреки постоянните рехабилитации, три години след операцията имам само малък напредък. Мога да си мърдам пръстите на краката, както и започнах да съкращавам част от мускулите на корема и краката волево. Преди половин година се свързах с университетската болница на Цюрих, където от ноември започва нова програма, за случаи като моя. За целта бяха нужни 15 000 франка, които ние преди няколко дни с помощта на много хора успяхме да съберем“, разказва Златин.

В момента има нужда от допълнителни средства, които са за разходи по транспорт – самолетни билети за него и майка му и за престоя от 8 седмици. За целта са нужни още около 10 000 лв. Пътуването е предвидено за края на 2013 година - ноември или декември.
Дарителска сметка:
Банка ОББ: BG87UBBS80021013867330.
Може да се помогне и с SMS с текст: DMS ZLATIN на номер 17777 (1.20 лв. с ДДС за всички оператори)