Фойерверките за Деня на Варна - на първа буна

Варна Лайф

13-08-2013, 12:02

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празникът на Варна - 15 август, ще е неработен ден

Дервиш танцува за Деня на Варна

За празника на града автобус No14 ще се движи до 2 часа през нощта

Илюминациите за Деня на Варна тази година ще са на Първа буна. Празничната заря започва в 23:45 часа и ще продължи до полунощ. За разлика от миналата година, тази повече варненци ще могат да наблюдават фойерверките, заради мястото от където ще се изстрелват. Миналата година зарята бе в "Аспарухово" и не успя да стигне до погледа на голяма част от жителите на морската столица.

След края на зарята започва спектакълът "Дервиш(ж) в себе си". С него варненци ще могат да се докоснат до магията, танците и философията на дервишите. Представлението е създадено специално за празника на Варна и с участието на световно известния Зия Азази. Музиката пък е дело на не по-малко популярните Стоян Роянов - Я-Я и перкусиониста Александър Петров.

Мария Илиева, Орлин Павлов, Деси Добрева, Белослава са само част от звездите, които ще "огреят" Варна за празника - концертът с тяхно участие ще започне в 20:00 ч в Летния театър.

На специално изградена сцена под Пантеона от 22:00 часа уникален спектакъл ще представят La Migra и приятели. Идеята му е да се пресъздадат всички красоти на Варна чрез мултимедиен концерт с 20 теми, специално създаден за празника на града. Тематиката ще бъде илюстрирана с подбрани кавъри. Програмата ще продължи 1 час и 45 минути.

За първи път тази година от ансамбъл "Гоце Делчев"-Варна ще изненадат публиката с фолклорни изпълнения пред най-големия храм на Варна в 10:15 часа. За момента участие в инициативата са заявили над 200 танцьори от 11 състава. Очаква се към тях да се присъединят и още. Празненството ще продължи около 30 минути.

Ето отново и цялата програма за 15 август

В 8:30 ч. започват тържествата с литургия и благодарствен молебен за здравето на варненци в Катедралния храм "Свето Успение Богородично".

В 10:00 ч. е тържественото издигане на флага на Варна на пл. "Свети Свети Кирил и Методий".

В 20:00 ч. започва концерт в Летния театър с участието на Мария Илиева, Белослава, Любо, Орлин Павлов и други популярни изпълнители. 

На Амфитеатъра под Пантеона в 22:00 ч. пък ще е началото на младежки концерт.

Празничните илюминации ще са от 23:45 до 23:59 ч., веднага след тях започва и танцът на дервиша. 

За да могат варненци да видят всичи мероприятия за празника на града автобус No14 ще се движи до 2 часа през нощта. Двайската пък ще върви до полунощ.