Черно море размаза ЦСКА на старта в Елитната група

Спорт

11-08-2013, 19:37

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Младите моряци удариха армейците с 3:0 под Аспаруховия мост

Отборът на Черно море стартира първенството в Елитната група до 19 г. по страхотен начин. Младите таланти на Морето, водени от легендата на варненския клуб Станислав Стоянов, постигна класическа победа с 3:0 срещу ЦСКА. Два гола за успеха реализира Петко Цанков, а Енчо Стойков се отчете с едно попадение.

Още през първата част футболистите на Станислав Стоянов показаха, че са по-класния отбор на терена. Варненци имаха повече положения за гол, но така и не успяваха да ги реализират.

През второто полувреме Морето демонстрира и на практика своя потенциал, и в рамките на 8 минути варненци реализираха два гола. В 57-ата Петко Цанков засече с глава центриране на задна греда, а в 56-ата отново той бе изведен от Александър Попов сам срещу вратаря и не сгреши. В 82-рата минута отново Попов изведе със страхотен пас влезлия като резерва Енчо Стойков, който с плътен изстрел по от малък ъгъл прекара топката между краката на вратаря на гостите и оформи класиката. В 88-ата минута отново Енчо Стойков можеше да покачи на 4:0, но не успя да реализира от изгодна позиция.

"Много съм доволен от момчетата, но най вече от показаното през втората част. Играхме много силно и успяхме да победим напълно заслужено. Надиграхме съперника по всички показатели. Първият гол ни е от заучено положение и радващото е, че ни се получават нещата, които работихме през подготовката", каза за Varnautre.bg треньорът на Черно море Станислав Стоянов. 

Двубоят на “моряците” от следващия кръг с Литекс по всяка вероятност ще бъде отложен, тъй като ловчанлии имат няколко национали, а след това варненци приемат Велбъжд (Кюстендил).

Съставът на Черно море: Християн Христов, Петко Цанков, Сами Миланов, Преслав Дошков, Симеон Георгиев, Васил Иванов, Мартин Костадионов, Александър Попов, Кристиан Пешков, Карен Мадоян, Владо Маринов (Николай Иванов, Михаил Ангелов, Александър Йовчев, Енчо Христов)