Моторджии канят шофьори на добронамерена среща

Животът

08-08-2013, 14:00

Снимка:

ХЕПТАГОН ГРУП БГ

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Навръх 15 август мотоорганизации правят курбан заради зачестилите инциденти на пътя

Своебразно стискане на ръцете предлагат две от варненските мотоорганизации на хората, които не харесват придвижването на две гуми. В отворено писмо до медиите, КАТ, полицията, институциите и обществеността, представителите на мото обществото край морето - ХЕПТАГОН ГРУП БГ и дамската мото група МОТО ЕЙНДЖЪЛС, канят жителите и гостите на Варна на неформална добронамерена среща по случай големия християнски празник св. Успение Богородично.

"Ще ни откриете навръх празника на 15 август, между 17:30 и 19 часа при катедралния площад на храм "Св. Успение Богородично" и при паметника на Стефан Караджа на "Севастопол". Празникът и разговорите ще продължат в мото базата на Хептагон Груп под Аспарухов мост с курбан за бързото възстановяване на пострадалите колеги и за здравето на всички ни", гласи разпратеното днес съобщение.

"Елате да се запознаем! Ние не сме само каски, шум и скорост. Не сме луди. Не сме самоубийци. Познаваме и страха и инстинкта за самосъхранение. Не сме общ знаменател. Имаме лица, имаме деца и добри професии, имаме живот за живеене и ежедневни грижи и проблеми както всички вас", продължава текстът на писмото. Двете мотоорганизации заявяват още: "Бавим по-малко трафика, пазим повече въздуха и асфалта, заемаме по-малко паркоместа и плащаме по-високи данъци от повечето леки автомобили. Обичаме свободата и природата, държим на толерантността и уважаваме хората, които споделят тези принципи. Елате да видите нас и нашите машини. Да ви разкажем за моторите, за нас и нашите емоции с тях – повече положителни и по-малко отрицателни! Елате да си поговорим като ХОРА! Доведете и децата си! Нека всички се прибираме у дома живи и здрави, независимо какъв начин на придвижване сме избрали! Ако не желаeте или не можете да се присъедините, можете да откриете повече информация на страниците ни във Фейсбук : Heptagon GROUP BG и MK " Moto Angels ".

В съобщение до медиите, организаторите обясняват, че събитието е било провокирано от зачестилите инциденти с мотоциклетисти в страната и в частност във Варна и околностите, както и от общата нагласа у некаращите мотори, за придвижващите се на 2 колелакато за "донори".

Двете организации призовават също: "Помогнете ни това да остане последния толкова черен сезон, а ние от своя страна ще опитаме да насочим по-младите колеги, към разумно и адекватно управление на любимите машини в ежедневието и правилните места където да изпробват възможностите им. Категорично се разграничаваме от недобросъвестни водачи, които си позволяват да карат без съответната категория и предпазни средства, както и тези, които грубо погазват разпоредбите на българското законодателство по отношение движението по пътищата. Такива хора не са ни колеги".

Организаторите съобщават също, че в мото базата на Хептагон Груп под Аспарухов мост ще бъде даден курбан за бързото възстановяване на пострадалите им колеги в пътни инциденти.