Хизбула не успя - все повече израелски туристи избират България

Новините

08-08-2013, 12:07

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

За нови инвестиции във Варна съобщи посланик Шаул Камиса Раз

Освен да убие невинни хора атентатът на Хизбула в Бургас не изпълни целта си". Това заяви след среща с кмета на Варна посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз. Според него броят на израелските туристи по българското Черноморие расте непрекъснато. „Още сме в средата на сезона, а цифрите вече се изравниха с тези от миналата година. Вярваме, че до края на лятото ще имаме ръст в броя на туристите с 20 до 30%. Това доказва, че не са ни победили“, заяви Шаул Камиса Раз. 

Той беше категоричен, че решението на Евросъюза преди две седмици да впише Хизбула в черния списък на опасните терористични организации е сензационно и много важно. "Няма да позволим на тероризма да ни диктува как да живеем. Използвам случая да благодаря на България и на останалите европейски страни за подкрепата. Продължавайте да ни помагате и да се борите с тези организации“, каза израелският посланик.
Той обяви, че сътрудничеството между нашите две държави се задълбочава и вече има готови проекти за нови израелски инвестиции във Варна. Голям бил и интересът на бизнеса в страната му към потенциални партньори в региона. Въпреки че по протокол срещата между Шаул Камиса Раз и кмета Иван Портних беше затворена, на нея присъства шефът на един от варненските молове.