Варненски боксьор ще брани честта на България на Европейското за младежи

Душко Благовестов ще защитава цветовете на родния трибагреник в Ротердам (Холандия) от 11 до 18 август

Една от най-големите надежди на варненския бокс – Душко Благовестов ще защитава цветовете на родния трибагреник на предстоящото Европейско първенство по бокс за младежи и девойки. Dомакин на надпреварата ще бъде Ротердам (Холандия) от 11 до 18 август. Талантливия варненец, състезаващ се за БК Черно море и възпитаник на Спортно училище Георги Бенковски ще боксира в категория до 52 килограма и със сигурност ще се опита да намери място сред призовата тройка. Преди около месец Благовестов и неговите съотборници от националния отбор в тази възраст, водени от наставника Борислав Бояджиев взеха участие в силния международен турнир Златната ръкавица в Нови Сад (Сърбия).

Надпреварата бе и генерална репетиция за предстоящия шампионат на Стария континент. В западната ни съседка Душко Благовестов се представи изключително силно и завоюва бронзов медал. В първия си мач варненеца победи с 2-1 съдийски гласа Аймерик Тренел (Франция). Изключително оспорван бе полуфинала на Благовестов срещу бъдещия шампион Силамбаразан (Индия). Индиеца се поозори доста срещу нашето момче, като успя да се докопа до победата едва в 3-тия рунд.

„Душко Благовестов има огромен потенциал. Това се видя и в мача срещу силния индиец, който преди това отказа корав боксьор от Сърбия. Вярвам, че Душко има реалния шанс да направи нещо запомнящо се на Европейското в Ротердам“, каза личният треньор на Душко Димчо Савов.